Hoppa till sidans innehåll

Wadköpingsdoppet


Fyra medaljer och en handfull kvalifikationer till Senior-DM utav Alingsås Sim- & Livs ungdomssimmare på Wadköpingsdoppet i Örebro.

 

I helgen som gick åkte sex förväntansfulla simmare från Alingsås Sim- & Liv till Wadköpingsdoppet i Örebro.


En sådan fantastisk helg det blev!


Totalt gjorde Alingsås Sim- & Liv 34 stycken starter, och det blev hela 27 stycken personliga rekord.


Med tanke på att det var ett mycket tufft motstånd och konkurrens känns det fantastiskt att vi dessutom fick kliva upp på prispallen – säger huvudtränaren Ann Mårdbrink.

 

De som fick med sig silvermedaljer hem var Emma Dimitriou Sagré på 400 meter medley på tiden 5.31.00. Det var första gången som Emma simmade 400 meter medley, och Emma genomförde loppet på ett strålande sätt.

Andra silvermedaljen kom på 200 meter fjärilsim utav Sanna Lygnestrand på tiden 2.40.66, som var personligt rekord med fem sekunder. Även detta lopp som Sanna simmade var ett mycket starkt lopp.

 

Bronsmedaljer fick Emma på 50 meter frisim på tiden 29.02, som var personligt rekord med åtta tiondelar samt på 100 meter fjärilsim på 1.10.88, som var personligt rekord med 2,3 tiondelar.

Alla dessa fyra distanserna som Emma Dimitriou Sagré samt Sanna Lygnestrand simmade var även kvalifikation till Senior-DM.

 

Dessutom simmade David Wollersjö bl.a. 200 meter medley på tiden 2.33.19, som var personligt rekord med 2,7 sekunder samt Åldersrekord med tre tiondelar.

Arvid Lundgren simmade 200 meter bröstsim på tiden 2.57.14, som var personligt rekord med åtta tiondelar.

Även Elias Hyvönen simmade 200 meter bröstsim på tiden 3.00.52, som var personligt rekord med 6,9 sekunder.

Albin Edvardsson simmade 200 meter frisim på tiden 2.22.30, som var personligt rekord med 14,9 sekunder.

 

Sådana resultat – säger Ann Mårdbrink! 

Vi har nu tagit ett ”ytterligare ett steg” närmare junior- & ungdomseliten!

Vi är med och ”slåss” mot flera år äldre simmare!

Vi är t.o.m. ev. med och slåss om finalplatser på Svenska Ungdomsmästerskapen (SUM-SIM Riks), och då känns det väldigt jobbigt och tråkigt att vi inte kan få en större bassäng i Alingsås, så att vi kan få arbeta i lugn och ro i framtiden, och lägga energi och kraft på träningarna, så att vi även kan slåss mot senioreliten, och kan ev. få en ”egen” Therese Alshammar eller Lars Frölander, så att simmarna slipper flytta på sig till andra klubbar för att utveckla sig. 

Det måste väl finnas ett intresse att få fram ”egna stjärnor” från Alingsås, som vill träna i Alingsås utan att de skall behöva flytta på sig!

Vilken ”levande reklam” för Alingsås varje gång speakern läser upp när en simmare från Alingsås Sim- & Liv får kliva upp på prispallen för att ta emot sin medalj – avslutar huvudtränaren Ann Mårdbrink.

 

Resultat

Uppdaterad: 23 SEP 2013 17:55 Skribent: Stefan Edvardsson

 ASLS Sponsorer:

AA ny.jpg

 maxi

 

Sparbanken i Alingsås

 

  

 1231 963 461


 

  

Telefonnumret till kansliet är 0760-340193

Måndag & Onsdag klockan 14-18

Torsdag & Fredag klockan 10-14 
:
Via gräsroten kan du stödja oss:Alingsås SLS

grasrot.jpg

Postadress:
Alingsås SLS - Simidrott
Nolhaga Allé 12
44155 Alingsås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link