Hoppa till sidans innehåll
Gerdsken 13

Vuxenverksamheten


Nolhaga Parkbad är nu öppet för Alingsås SLS att simma igen! Och som vi har längtat.  

 

Kursbeskrivning

Nybörjarcrawl

I nybörjarkursen ligger fokus på att lära sig simma frisim. Vi fokuserar mycket på olika teknikövningar för att lära oss simsättet från grunden. Dessutom ingår det öppet vatten övningar och genomgång av simsättet ryggsim. Kursen passar alla, oavsett om du är intresserad av motion eller tävlan i simning, öppet vatten, swimrun eller triathlon. 

 

Fortsättningscrawl

I fortsättningskursen ligger det ett större fokus på att lära sig simma frisim genom olika teknikövningar och då längre sträckor i bassäng. Dessutom ingår det öppet vatten övningar och simning i både ryggsim, bröstsim och till viss del fjärilssim samt starter och vändningar. Oavsett om det gäller för motion eller tävlan i simning, öppet vatten, swimrun eller triathlon.

 

Mastersimning (träningsgruppen)

i mastersgruppen går de simmare som vill utveckla de fyra simsätten frisim, ryggsim, bröstsim och fjärilsim. Oavsett om det är för motions eller tävling i simning och/eller Öppet Vatten, Swimrun eller Triathlon. Här kan alla vara med då ledaren alt. simmarna lägger upp passen efter nivån på deltagarna.

 

PT

Vill du simma själv eller i en liten grupp med egen coach? Då är PT något för dig.

 

Open Water & Swimrun 2019

En öppen träning för ALLA simintresserade, oavsett klubbtillhörighet. Välj mellan Öppet Vatten simning eller Swimrun. Vid samlingen planeras dagens bana som ska köras. Krav är att man är minst 15 år och simkunnig. Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet och få huvudet under vattenutan för att dörefter ta sig upp till vattenytan och simma minst 200 m varav 50 m rygg. Detta ska ske i öppet vatten. All simning sker på egen risk! Det är alltid vårdnadshavarens ansvar för barnet när ungdomar från 15 år är med.

Var: Gräsbadet, Gerdsken i Alingsås

När: Varje tisdag och torsdag hela sommaren med start vecka 18

Tid: Kl.18:30, samling 18:15 för gemensam planering av passet

Vad: Färgglad badmössa, simglasögon och våtdräkt samt ev. en safeswimmer för Öppet Vatten simning eller material för Swimrun.

 

Vi är..

Se Facebook-gruppen "Alingsås SLS Master & Vuxencrawl", där uppdaterar vi det senaste kring simningen i bassäng och öppet vatten. Du har väl inte missat klubbens facebook sida samt instagram? Kika in där också, vet ja!

 

Kontakt

Elin Nilsson

Epost: This is a mailto link

Uppdaterad: 10 JUN 2018 19:39 Skribent: Elin Nilsson
Epost: This is a mailto link

ALINGSÅSSIMMET 2109

ASLS sponsorer

 

ah

 

flex mass

 

 

 

Sparbanken i Alingsås 

 

  

 maxi

 

 

 

 

1231 963 461


 

 


 

 


 


  


 


 


 

 


 

Postadress:
Alingsås SLS - Simidrott
Nolhaga Allé 12,
44155 Alingsås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info