Vision, Mission och Kärnvärden

Alingsås Sim och Liv:

Alingsås Sim och Liv är en simförening som har funnits i 90 år och bedrivit simverksamhet på brednivå. Föreningens är idag verksam i Alingsås, Nolhaga simhall men under sommaren även med simskolor i andra kommuner samt Open Water för medlemmar i sjöar runt om i Alingsås. Vi erbjuder idag följande verksamheter; babysim, sim- och teknikskola, tävlingssimning, vuxenverksamhet med masters, crawlskolor och sommar simskolor i både Alingsås- och Lerums kommun.

Våra kärnvärden:
Alingsås Sim och Livs kärnvärden är att främja simkunnigheten, bygga glädje både i vattnet och på land, visa respekt och stötta sina kamrater som i sin tur ska leda till en god grund för att bygga en bra uppfostran i vår barn- och ungdomsverksamhet.

Vår vision:
Alingsås Sim och Liv ska vara en av Väst Sveriges främsta simklubbar och kunna erbjuda barn, ungdomar och vuxna motion, träning och tävling i förekommande simidrotter. Simklubben ska också utveckla och vårda simklubbstraditionen och föreningsprofilen kopplat till simidrotten samt fostra ungdomar socialt och kulturellt.

Vår uppgift:
Alingsås Sim och Liv ska främja simkunnigheten i Alingsås kommun med omnejd och vara det naturliga valet för alla som vill utveckla sin simkunnighet, motionera, träna och tävla i simidrott. Alingsås Sim och Liv ska utveckla simidrotten och bereda möjlighet för alla som vill motionera, träna eller tävla i Alingsås kommun med omnejd. Alingsås Sim och Liv ska verka i enlighet med simidrottens och Alingsås Sim och Livs kärnvärden.

Uppdaterad: 2014-12-04 18:57
Skribent: Liselotte Lindgren